Sorozatfüggők figyelem: Jack Bauer visszatér

-

Jack Bauer 24 helyett 12 részben küzd a terroristák ellen.


Jack Bauer (Kiefer Sutherland) hétfő este tér vissza a Fox televízió képernyőjére négy év kihagyás után.

A 24 című, 20-szoros Emmy-díjas sorozat legújabb évada rövidebb lesz. A készítői a megváltozott nézői szokásokhoz akarnak alkalmazkodni, ami igazából azt jelenti, hogy a hirdetőknek/a saját tulajdonosaiknak akarnak kedveskedni. Sokan ugyanis felvették a részeket, és később nézték meg. Az viszont a hirdetőknek nem tetszett. A készítők – amúgy más csatornán is – a rövidebb szériával akarják növelni a nézettséget.

A 2001 és 2010 között futó sorozat epizódjait 2006-ban átlagosan 14 millió amerikai nézte.

Az egy nap egy-egy óráját feldolgozó produkció a legjobb folytatásos sorozat, a legjobb forgatókönyv, Kiefer Sutherland pedig a legjobb folytatásossorozat-színész kategóriában is elnyerte az amerikai televíziózás legjobb produkcióit elismerő Emmy-díjat.

Az új sorozatban az amerikaiak és az oroszok által egyaránt üldözött Bauer ügynök több évi illegalitás után lép ismét színre oldalán segítőjével, a Mary Lynn Rajskub által alakított Chloe O'Briannel.


Kiefer Sutherland a variety.com-nak azt mondta, nem gondolkodott azon, hogy elfogadja-e a felkérést. Ennyi szünet után megújulva vágtak neki a munkának. Arról is beszélt, fantasztikus volt Londonban forgatni, minden nagyon különleges volt ott számukra. A karaktere is kényelmesebben érzete ott magát. Szerinte az alkotók jól tették, hogy új környezetbe helyezték a sorozatot. Azzal, hogy kevesebb rész készül, a történet tömörebb, jobban fókuszált és energikusabb lehet – mondta Sutherland. Arra nem tudott válaszolni, hogy visszatérnek-e később a 24 részes verzióhoz.