Sorozatban vonulnak a tűzoltók a szén-monoxid miatt

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

Négy helyszínen két halott, két rosszullét a szomorú mérleg, három embert pedig kivizsgálásra kórházba vittek.


A Katasztrófavédelem honlapján közöltek szerint hétvégén négyszer kellett kivonulniuk a tűzoltóknak különböző, a gyanú szerint szén-monoxiddal kapcsolatos veszélyhelyzet miatt vasárnap kora délutánig.

  • Egy ember mérgezést szenvedett egy nagybajomi családi házban. A tűzoltók és a mentők magas szén-monoxid-koncentrációt mértek a házban, ezért a sérültön kívül a ház három másik lakóját is kórházba szállították további kivizsgálásra.
  • Halálos szén-monoxid-mérgezés történhetett egy budaörsi családi házban, ahol a mentők két holttestet találtak vasárnap kora délután. A helyszínre vonuló törökbálinti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói méréseket végeztek az épület különböző helyiségeiben, de egyelőre nem mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét. Az épületben kazán és kandalló is található, ezért értesítették a gázszolgáltató szakembereit.
  • Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy budapesti lakásban, a XIII. kerületi Ronyva utcában. A lakók értesítették a fővárosi hivatásos tűzoltókat, akik a perceken belül a helyszínre érkeztek, majd műszeres méréseket végeztek, melynek során magas gázkoncentrációt mutattak ki a lakásban. Az eset során senki nem szenvedett mérgezést.
  • Feltehetőleg szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy idős ember egy győri családi házban vasárnap délután. Az esethez riasztott győri hivatásos tűzoltók kimutatható szén-monoxid-koncentrációt mértek a lakásban, ezért elzárták a gázt, valamint értesítették a gázszolgáltató szakembereit.