Sorozat készül Michael Jackson haláláról

Forrás: AFP

-

Kurt Cobain utolsó napjait már láthattuk Gus Van Sant jóvoltából, most a Michael Jackson halála előtti napokat is végigizgulhatjuk. Erről az időszakról készít ugyanis sorozatot J. J. Abrams és Tavis Smiley, akinek kedden jelenik meg könyve a popsztár utolsó napjairól.


A sorozat alapját tehát a most debütáló Before You Judge Me: The Triumph and Tragedy of Michael Jackson's Last Days című könyv jelenti, amely eleve regényszerűen dolgozza fel az énekes halála előtti időszakot. Smiley az utolsó napok tükrében keresztül villantja fel Jackson bonyolult emberi viszonyait és hadakozását a privát szférája megőrzéséért.


A popsztár gyógyszer-túladagolásban halt meg 2009-ben, miközben épp a nagy visszatérésre készült – az elmaradt gigaturnéról This Is It címen sikeres dokumentumfilm is készült nem sokkal a halála után. A sorozat forgatókönyvet Abrams, a Star Wars: Az ébredő Erő rendezője Smiley-val közösen írja, és egyben ők a sorozat producerei is. Még nem lehet tudni, mikor és hol tűzik majd műsorra a szériát.