Sormás megúszhatja a menekülttábort?

-

A Hír TV szerint Sormás helyett Nagykanizsa külterületén épülhet fel az ideiglenes befogadótábor. Döntés még nincs.


A befogadótábor áthelyezéséről sem Sormás, sem Nagykanizsa polgármestere nem tud, bár utóbbi elismeri, tartottak a közelükben helyszíni bejárást, a város külterületén lévő egykori honvédségi lőteret nézték meg - írja a Magyar Nemzet. Az áthelyezéshez kormánydöntés kell, a javaslat állítólag már a belügyminiszter asztalán van.

Nagykanizsa fideszes polgármesterét, Dénes Sándort meglepték és felháborították az áthelyezésről szóló hírek. Sormás pár napja még egyeztetett a menekülttábor helyéről.

Közben a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán már felépítették a gyors telepítésű drótakadályt - bár a vizes szakaszokon vannak még lyukak -, a NATO-drót mögött már épül az eredetileg beharangozott, nagyjából három méter magas kerítés. A lap megjegyzi, hogy a drótakadály ellenére sem csökken a migránsok száma - csak vasárnap Csongrád megye déli részén majdnem 2 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel, akik az igazságügyi miniszter szerint szervezetten, meghatározott terv szerint érkeznek az országba.