Sorkin: Bocs, srácok

Fotó: Tumblr / Tumblr

-

A Newsroomot író atyaúristen, Aaron Sorkin a Tribeca Filmfesztiválon hétfőn nyilatkozott. Azt mondta, távol állt tőle, hogy kioktassa az újságírókat a mindenen keresztül (értsd gonosz nagytőke, politika, satöbbi) az igazságért küzdő híradósok sztorijával.


Sorkin az ősszel induló, utolsó (mely tényt szomorúan konstatáltuk) harmadik évad előtt a filmfesztiválon egy interjúban beszélt. Kérdezője – nem mellesleg Obama elnök korábbi szövegírója – Jon Favreau  egyebek mellett arra volt kíváncsi, mit tanult Sorkin a média működéséről a kritikákat tekintve hideget és meleget is kapó sorozat készítése során.


-


„Úgy gondolom, borzalmas félreértésről van szó. Nem azért helyeztem a sorozatot a közelmúltba, hogy bemutassam, hogyan kellett volna csinálni a dolgokat. Ez a lehető legtávolabb állt tőlem. Azért választottam ezt az időszakot, mert nem akartam hamis híreket kitalálni. Nagyon furcsa lett volna, ha az a világ, amelyben a karakterek élnek egyáltalán nem hasonlít a világhoz, amelyben mi élünk. Meg szerettem volna hagyni azt a lehetőséget is, ahol a közönség többet tud a szereplőknél... nem is vagyok arra alkalmas arra, hogy az újságírókat kioktassam.”

A teljes interjút – ahol szóba kerül a szintén tévések közt játszódó, amúgy zseniális, de csak két évadot megélt Studio 60 is - meghallgathatja a Buzzfeeden.