Sokba került az amerikai nagykövetségen elsütött vicc

-

Egy osztrák férfi biztonsági ellenőrzés közben azt mondta, bomba van a cipőjében. Sem az őrség, sem az ügyészség nem volt humoránál, bíróság elé állították és elítélték.


Gyorsított eljárásban pénzbüntetésre ítélték azt az osztrák férfit, aki február elején azt állította az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén, hogy a cipőjében bomba található – közölte a Fővárosi Főügyészség. A jogerős ítélet közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki rá.

A férfi február 4-én, a kora délutáni órákban azért ment a Szabadság téri konzulátusra, hogy gyermeke útlevelét átvegye. A biztonsági ellenőrzés során az ellenőrző kapu a cipőjénél jelzést adott, ezért a biztonsági őrök megkérték, hogy vegye le és helyezze az átvilágító gépbe. A férfi ennek eleget tett, de közben kijelentette, hogy a cipőben bomba van, majd a biztonsági személyzet többszöri kérdésére megismételte, hogy nem viccel.

A biztonsági szolgálat kihívta a rendőrséget, de az átvizsgálása során közbiztonságra veszélyes eszközt nem találtak. Az V. kerületi Rendőrkapitánysága által lefolytatott nyomozás után a kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A bíróság őt – az eset súlyát és körülményeit mérlegelve – 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.