Sokba került a pécsi egyetemnek a legutóbbi kitüntetés

-

Egy olyan szervezettől vettek át egy jól hangzó díjat, amely a kitüntetésért ugyan nem kért pénzt, de a regisztrációs díj 1,6 millió forint volt.


Pénzért vett díjjal büszkélkedett a Pécsi Tudományegyetem – írja az Index. Az egyetem rangos nemzetközi elismerésként tálalta a hírt, hogy Bódis József rektor Oxfordban átvehette a Europe Buiness Assembly nevű szervezettől a „Legjobb regionális egyetem” díjat, ő pedig az „Év legjobb vezetője” címet kapta.

Csakhogy a díj mögött egy ukrán állampolgár alapította üzleti vállalkozás áll, amelynek az oxfordi egyetemekhez semmi köze. Ráadásul a díjait pénzért adja – írja a lap. Ezt egyébként szarajevói és belgrádi oknyomozó újságírók derítették ki korábban, mikor gyanús lett nekik a díjeső.

A Pécsi Tudományegyetem rektora, Bódis József a lapnak azt mondta, utánanéztek a szervezetnek, és úgy gondolták, komoly promóciós lehetőségek rejlenek ebben a kitüntetésben. A díjért magáért nem fizettek, de a tagságért 1,6 milliós regisztrációs díjat kellett fizetni.