Sokba került a Fradinak az Újpest elleni derbi

Fotó: MTI/MTVA / Illyés Tibor

-

A Ferencváros 200 ezer, a Videoton 100 ezer, a Szolnok pedig 50 ezer forint bírságot kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának (fb) keddi ülésén.


Az MLSZ honlapján olvasható beszámoló szerint az FTC-nek mint visszaesőnek kell fizetnie azért, mert az Újpest elleni vasárnapi rangadón a szurkolói szidalmazták az ellenfelet, és pirotechnika eszközöket vittek be a stadionba, ahol használták is azokat.

A rangadón 2-0-ra nyert a Ferencváros, miközben a Népligetben és az újpesti városházánál tiltakoztak az ultrák a szurkolói regisztráció ellen – de a bent lévők sem láttak mindent. Kiderült az is, hogy a Groupama Arénában a gólvonal technológiát sem használják, mivel drága. Pedig egy helyzetnél szükség lett volna erre.

Az fb szerint a székesfehérvári klub a Haladás elleni mérkőzésen nem biztosította megfelelően a rendet, és a drukkerei ugyancsak pirotechnikai eszközöket használtak. A másodosztályú Szolnokot az FTC elleni Magyar Kupa-meccsel kapcsolatban marasztalták el, mert a szurkolói megbotránkoztatóan viselkedtek.