Sokatmondó videó a chattanoogai lövöldözőről

Fotó: Getty Images / Joe Raedle

-

Egy közúti igazoltatás felvételeit tette közzé a rendőrség a 24 éves Abdulazizról, aki két héttel ezelőtt öt katonát lőtt le.


Mohammad Youssef Abdulaziz


A Tennessee állambeli Chattanoogában két rendőr igazoltatta még április végén, hajnali 2 órakor a chattanoogai lövöldözés gyanúsítottját, a 24 éves, kuvaiti születésű amerikai férfit, Mohammad Youssef Abdulazizt.


Azért állították meg a városi rendőrök, mert azt gyanították, hogy a férfi ittas vagy kábítószert fogyasztott. Az orrán is fehért port vettek észre. Amikor rákérdeztek, hogy mi az ott az orrán, Abdulaziz azt válaszolta, hogy koffeintabletta. Mire a rendőr, azt felelte, „nem lehetett valami kellemes".

Az igazoltatás során Abdulaziznak le kellett vennie a szandálját, a rendőrök arra kérték, hogy mezítláb sétáljon végig egy vonalon. Csak nehezen ment neki.

Az egyik rendőr arra is megkérte, hogy folytassa az ABC-t, E-től W-ig. Ebbe is belezavarodott. Ezután bilincselték meg, kutatták át a zsebeit, ültették rendőrautóba és vitték be a városi rendőrségre.

A háromnegyed órás igazoltatásról felvétel is készült. Ebből most 12 percet hoztak nyilvánosságra a Huffington Post oldalán, hangsúlyozva, hogy rövidített, nem pedig cenzúrázott változatról van szó.A felvétel 3 hónappal azelőtt készült, hogy Abdulaziz lövöldözött a haditengerészet chattanoogai kiképzőközpontjánál, majd az attól 16 kilométerre fekvő toborzóirodában. A támadásokban öt katona halt meg, és életét vesztette Abdulaziz is.

A férfi jordániai állampolgárként látta meg a napvilágot Kuvaitban, családjával 1996-ban költözött az Egyesült Államokba, az elmúlt csaknem 20 évben megszerezték az amerikai állampolgárságot is.