Sokat süt majd a nap a következő héten

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Szombaton és vasárnap lesz a legjobb idő.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombaton ragyogóan napos időre számíthatunk, csak kevés fátyolfelhő jelenik meg az égen. Eső sehol sem fordul elő. A délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódik. Reggel 10, délután 23 fok körül alakul a hőmérséklet. Melegfronti hatás lesz. Bátran tervezhetünk kinti programokat.


Vasárnap a napsütés mellett a déli óráktól erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és az északi országrészben délután zápor, zivatar is előfordulhat. Kora nyáriasan meleg időre van kilátás 22-27 fokos maximumokkal. A délnyugati, estétől az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódik.

Hétfőn változóan felhős időre van kilátás, elvétve záporral. 14 és 19 fok közé gyengül a nappali felmelegedés. A légmozgás fokozatosan mérséklődik.

Kedden a napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg délután zápor, zivatar is kialakul. 17-18 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán és csütörtökön a sokéves átlagnak megfelelő, 15-20 fok közötti hőmérsékletű idő valószínű. Sokat süt majd a nap, záporra minimális az esély.