Sokat kaptak, többet adnak? – Trash Talk

Fotó: Getty Images / Bruce Bennett

HÁTTÉR

Hatalmas felelősség abban a tudatban élni, hogy a nevedet mindenki ismeri, tetteidet mindenki figyeli, amit pedig mondasz, arra mindenki hallgat. De ez egyben lehetőség is, amellyel érdemes élni – erről beszélgetnek a csütörtöki Trash Talk vendégei.


TRASH TALK

Sport1 HD, csütörtök 18:30 / Bencsics, Szaniszló, Szuper, Tőrös, Horváth

Jamaal Charles, Darren Sproles, Mario Williams, valamint a Seattle Seahawks NFL-csapatának vezetőedzője, Pete Carroll a mostani holtszezonban például arra áldozott napokat az idejéből, hogy olyan fiatalokkal osszák meg történetüket, akiknek minden biztató szóra szükségük van, hogy elhiggyék, sanyarú életkörülményeikből létezik kiút. LeBron James, Kevin Durant és az NBA sztárjai például minden évben nyári foglalkoztató táborokat tartanak, házakat építenek és festenek, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen fontos segíteni a nincsteleneken, a rászorulókon.

A játékosok azonban nem csupán közösségeken segítenek, így tölthetett egy egész napot egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő 11 éves fiú Tom Bradyvel, és így válhatott egy napra imádott csapata, a San José Sharks játékosává a szívbetegséggel harcoló Sam Tageson.A Trash Talkban ezen a héten komolyabb témához nyúl Bencsics Márk, Szaniszló Csaba, Szuper Levente és Tőrös Balázs, valamint a műsor vendége, Horváth András, válogatott jégkorongozó: a téma a jótékonyság, a segítségnyújtás.

A Trash Talkban megbeszélik, hogy:

  • Milyen állandó programokat irányítanak a profi ligák, hogy segítsenek?
  • Mennyire őszinte segítségnyújtás és mennyire marketing-eszköz a liga-szintű segítségnyújtás?
  • Kik azok a játékosok, akik a kötelezőnél jóval többet tesznek?
  • Milyenek a magyarországi tapasztalatok, hogyan látja ezt az egész pályafutása alatt aktívan segítő Erdei Zsolt?
  • Hogyan próbálnak segíteni a magyar jégkorongozók a kerékpárbalesetet szenvedett Vargyas Lászlónak?