Rengeteg pénzzel tartaná Guardiolát Münchenben a Bayern

Fotó: AFP / ODD ANDERSEN

-

A bajorok komolyan veszik az angol fenyegetést, két évvel meghosszabbítanák az edző szerződését, akinek évi 24 millió eurót kínálnak.


Az elmúlt hetekben, hónapokban – és úgy általában a Bayern München minden egyes gyengébben sikerült meccse után – szárnyra kap a hír, hogy Pep Guardiola elhagyja a bajor klubot, és átteszi székhelyét Angliába.

A jelentkezők között az első két helyen a Manchester City és a Chelsea neve olvasható, de lesben áll a Manchester United és az Arsenal is. Miután Guardiola évente közel 20 millió eurót garantáló szerződése jövő nyáron lejár, így egyre aktuálisabb a leendő munkáltatók bejelentkezése, illetve a Bayern új ajánlata – habár korábban már arról is lehetett hallani, hogy a müncheniek nem ragaszkodnak tíz körömmel a katalán edzőhöz.


El fog gondolkodni az ajánlatokon


Most mindenesetre – a brit Daily Mirror információi szerint – egy bónuszokkal, prémiumokkal és egyéb extrákkal együtt évente 24 millió eurót kínáló szerződést készülnek elé tenni a decemberben esedékes tárgyalásokon. Amelyeken Guardiola, állítólag, azzal fog előállni, hogy ő csak egy évet szeretne hosszabbítani, ha úgy alakul, akkor egy rövidebb szerződésből könnyebben tud kilépni.

Annyi szent, hogy érdekes tárgyalások lesznek, ha abból indulunk ki, hogy mi a helyzet azokkal a csapatokkal, ahol eddig komolyan felmerült az edző neve. A Manchester Citynél most minden kerek, a csapat vezeti a Premier League-et, továbbjutott a BL-csoportból, és, ha eléri a negyeddöntőt, akkor aligha kell izgulnia Manuel Pellegrininek.

A Chelsea-nél még könnyen lehet helyzet, hiszen José Mourinho mágiája idén nemigen működik; a londoniak a 16. helyen szégyenkeznek a bajnokságban, még nem jutottak tovább a BL-ben, Mourinhónak pedig augusztus óta már két szezonra elegendő balhéja volt.

Az Arsenalnál 2017 nyarán jár le a klubnál 1995 óta dolgozó Arsene Wenger szerződése, ami pont egybeesne Guardiola új kontraktusának kifutásával, ha Münchenben belemennek az egy éves hosszabbításba. Ez egy könnyed, olajozott váltás ígéretét hordozza magában.

A Manchester United már régebben is szerette volna megszerezni a katalánt, csakhogy akkor nem volt valós esély a szerződtetésére. Így jött helyette Luis van Gaal, aki viszont eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Decemberben okosabbak leszünk.