Sok-sok milliárdot kap a TF az államtól

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A következő három évben 36 milliárd forintot kap a Testnevelési Egyetem (TF) - jelent meg a hétfői Magyar Közlönyben.


Az ügy előzménye, hogy októberben leégett a TF atlétikai csarnoka, ami Mocsai Lajos rektor szerint „óriási problémát” jelentett a tanároknak és a diákoknak.

A mostani döntés után azonban nem csak a csarnok épülhet újjá, hanem a teljes egyetemi kampusz is átalakulhat. A Magyar Közlönyben olvasható anyag szerint a pénzt azért adják, hogy „kerüljön kialakításra a Testnevelési Egyetem új kampusza, a jelenlegi kampusz infrastruktúrájának korszerűsítésével és eredeti helyszínen történő kibővítésével, az Országos Sportegészségügyi Intézet által használt, Budapest XII. kerület, Alkotás utca 48. szám alatti területek bevonásával, új sportlétesítményeknek a Budapest XII. kerület, Csörsz utca 2–4. szám alatti ingatlanon történő megvalósításával, valamint új vízisport-telep és rekreációs központ Velence város területén (Velence 1111 helyrajzi számú területen) történő létrehozásával.”

Az, hogy új kampuszt akarnak létrehozni, nem újdonság, erről már december elején lehetett tudni - igaz, akkor még “csak” 30 milliárd forintról szóltak a tervek. Sőt, a hír akkor már egy kisebb tiltakozást és aláírásgyűjtést is kiváltott a környéken élőkből.