Sok minden kiderült a Friderikusszal összezárt Gyurcsányról

Forrás: TV2

-

Friderikusz Sándor új műsorában 24 órára összezárja magát az interjúalanyaival, legutóbb Gyurcsány Ferenccel. Az egy nap alatt sok minden kiderült a volt miniszterelnökről, Orbánnal való kapcsolatáról és a vagyonának eredetéről is.


Nem gondolom, hogy képességeknek lenne híján, hanem bizonyosfajta tartásnak van híján” – mondta a DK elnöke Orbánról, akit igen tehetségesnek tart. Ugyanakkor szerinte a miniszterelnök „a jó és a rossz közötti választás tekintetében folyamatosan eltéved, eltévedt saját dolgait és az ország dolgait tekintve egyaránt".


Gyurcsány elárulta azt is, hogy kapcsolata koránt sem fényes Orbánnal: sosem találkoztak négyszemközt, bár ő tett rá kísérletet elnöksége idején. Két napig hívogatta Orbán Viktort, aki - mikor végre felvette a telefont - elég durván reagálhatott a megkeresésre. „Nem fogom megmondani azt a gorombaságot, amit a telefonban elmondott" – mondta Friderikusznak Gyurcsány, aki szerint elfogadhatatlan, hogy bárki ilyen hangnemben beszéljen egy másik emberrel.

A viszonyuk azóta se javult: ha összefutnak a Parlament folyosóján, Orbán köszönés helyett csak az orra alatt mormog valamit.A volt miniszterelnök, szűkszavúan ugyan, de alkoholista apjáról is mesélt, akinél néha egy-két pofon is elcsattant. A börtönt is megjárt férfi volt, hogy zaciba adta az akkor középiskolás Gyurcsány ruháit, a kapott pénzt pedig elitta.

Friderikusz állítását viszont – miszerint a vagyonát házasságai révén szerezte – Gyurcsány visszautasította. Bár az indulótőkét valóban egy eladott házból szerezte, az azt követő súlyos százmilliókat a saját ügyességének köszönheti. Feleségeit állítása szerint sosem a családjuk anyagi helyzete alapján választotta, bár azt elismerte, hogy jelenlegi kedvesének, Dobrev Klárának nem a szépsége, hanem az esze fogta meg.

Az őszödi beszéddel kapcsolatban Gyurcsány azt mondta, hogy tudnia kellett volna, egy miniszterelnök szavai bármikor nyilvánosságra kerülhetnek. A beszédet egyébként jónak tartja, csak tudni kell, miről szól. „Egy ilyen beszéd után az ember nem mond le" mondta Gyurcsány, aki szerint „nem menekülünk el a saját ügyünk elől".