Sok magyar bosszankodott a marseille-i meccs után

Fotó: MTI/EPA / Ali Haider

-

Volt, akinek az autóját törték fel, és volt, akit kórházba kellett vinni, annyira berúgott. Néhányan a marseille-i fogdát is megnézhették.


A magyar labdarúgó-válogatott második mérkőzésének napján számos telefonos megkeresés futott be a marseille-i konzuli irodához és a mobil konzuli egységhez. A mérkőzés előtt legtöbben a parkolással és a belépőjegyekkel kapcsolatos tudnivalókról érdeklődtek – írja közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

A meccs után többen jelezték, hogy a P+R parkolóban autójukat feltörték, onnan kisebb értékeket – telefont, GPS-t – eltulajdonítottak. A konzul segített tolmácsolni a rendőrségi jegyzőkönyv felvételéhez.

A vezető konzul folyamatosan kapcsolatban van a francia prefektúra válságstábjával – olvasható a közleményben. Így tudta meg a külügyi tárca, hogy 2 magyart túlzott alkoholfogyasztás miatt szállítottak kórházba, pirotechnika és maszk birtoklása, garázdaság, illetve stadionbeli verekedés miatt 4 magyart tartóztattak le. A tárca ismételten és hangsúlyosan arra hívja fel a szurkolók figyelmét, hogy ne hagyjanak okmányokat, értéktárgyakat a lakásokban, autókban.