Sok jót ne reméljen a hosszú hétvégétől

-

Hűvös, esős lesz a következő néhány nap. A tartós napsütésre jövő hétig kell várni.


Még pénteken is gyakran lesz erősen felhős lesz az ég, de eső, zápor inkább már csak a déli, délkeleti területeken alakulhat ki a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Reggel hűvös lesz, hiszen 13 fok köré csökken a hőmérséklet (főleg a fagyzugos helyeken süllyedhet 10 fok alá a hőmérő higanyszála). Délután 20 és 24 fok közé melegszik a levegő, de az élénk ÉK-i szélben ennél hidegebbet érzünk majd.

Szombaton folytatódik a borongós idő: csak kevés napsütésre számíthatunk a gyakran erősen megnövekvő felhőzet mellett. Szórványosan fordul elő eső, záporeső. Marad az élénk északkeleti légmozgás.

A hosszú hétvége utolsó napján sem maradunk eső nélkül. Az erősen megnövekvő gomolyfelhőktől továbbra is több helyen valószínű zápor. A szél viszont mérséklődik, már csak néha lehet élénk széllökés. Szerény lesz a felmelegedés: a reggeli 11 fok körüli értékről 24 fok köré kúszik a hőmérséklet.

A napsütésre jövő hétig várni kell. Az előrejelzés szerint hétfőn és kedden már csak kevés gomolyfelhő zavarja meg a napsütést, és csupán elszórtan alakul ki zápor. 25-26 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.