Sok gyerek megbetegedett Halásztelken

-

Első blikkre az ételtől lehettek rosszul. Hétfőn zárva marad a Hunyadi iskola és a három önkormányzati óvoda. A legfrissebb adatok szerint több mint 150 ember betegedhetett meg, enyhe lefolyású a betegség.


„Nagyon sokan rosszul lettek a mai nap (péntek - a szerk.) folyamán. Nem tudjuk mitől, lehet, hogy az iskolai étkezés, lehet, hogy vírus!
Az ügyeletet megerősítettük még egy orvossal, aki rosszul van, inkább jöjjön be a Kisgyár utca 2. szám alatti ügyeletbe!” - írta Halásztelek polgármestere, Szentgyörgyi József a Facebook oldalára. A problémát csaknem százan jelezték, 45-en mentek be az ügyeletre.

„Nagyon sokféle esettel találkoztunk. A legtöbben a kisoviból jöttek és ebédeltek tökfőzeléket csirkehússal. Volt olyan iskolás kisfiú, aki már reggel rosszul volt és nem evett. Lettek rosszul konyhai dolgozók is, de jött be olyan házaspár is, akik nem ettek és nincs közük az iskolai, óvodai közösséghez.”

Ahhoz, hogy kiderüljön, pontosan mi történt, meg kell vizsgálni a székletmintákat. Szombat délután már azt írta, 80-an mentek be az ügyeletre hányingerre, hasmenésre panaszkodva, sokan értesítették őt családon belüli megbetegedésekről. Miután sokan lettek betegek, hétfőn zárva marad a Hunyadi iskola (ahol a központi konyha is van) és a három önkormányzati óvoda, hogy legyen idő fertőtleníteni, és megakadályozni a további megbetegedéseket.

A polgármester az MTI-nek azt mondta, több mint 150 ember lett rosszul péntek délután óta, főleg gyerekek. Az eddigi visszajelzések szerint enyhe lefolyású a betegség, komplikációról nincs hír. A fertőzés okát még vizsgálják - nem biztos, hogy az ételtől van, sok „kívülálló” is rosszul lett ugyanis. Senki sem került kórházba Halásztelekről. Szigetszentmiklósról kellett bevinni egy beteget a Szent László kórházba, de nem tudni, hogy az összefügg-e a halásztelki rosszullétekkel.