Sok eső és lehűlés lesz a héten

Fotó: MTI/MTVA / Balázs Attila / MTI/MTVA / Balázs Attila

-

Előbb melegfronti, majd hidegfronti hatás várható, sok esővel.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedden erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, záporeső. A déli szél megélénkül. A hőmérséklet délután 10 és 15 fok között alakul. Melegfronti hatás várható.


Szerda hajnalban és reggel még erősen felhős lesz az ég, majd a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Reggel elsősorban délen és keleten fordulhat még elő eső, zápor. Délután 6 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk, estétől gyorsan hűl majd a levegő. Hidegfront vonul át hazánk felett.

Csütörtökön a reggeli kevés napsütést követően egyre több felhő sodródik fölénk, és egyre többfelé valószínű eső. A magasabban fekvő tájakon havas eső, néhol hó is hullhat. Reggel gyengén fagyhat, délutánra 3 és 7 fok közé melegszik a levegő.

Péntek estig borongós időre van kilátás további csapadékkal: nagyrészt eső lesz, de a hegyekben továbbra is lehet vegyes vagy szilárd halmazállapotú csapadék. Az északkeleti szél megélénkül. +5 fok körüli értékeket mérhetünk délután – ez nagyjából megfelel a sokéves átlagnak.

Szombat délelőtt változóan felhős lesz az ég, majd délután egyre vastagabb felhők érkeznek. Estétől kisebb eső, szitálás is előfordul. Reggel -1, délután +6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, záporeső. A viharossá fokozódó déli széllel enyhe levegő áramlik térségünkbe. Délután 10 fok körüli maximum lehet.