Soha véget nem érő kémbotrányunk van

Fotó: MTI/Beliczay László / MTI/Beliczay László

-

Súlyos jegyzőkönyv-vezetési hiányosságok miatt újratárgyalhatják a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetését érintő, kémbotrány néven ismert ügyet, amelyben Szilvásy György volt titokminisztert is letöltendő börtönbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék - olvasható a Napi Gazdaság keddi számában.


A lapnak az eljárás részleteit jól ismerő, nevük elhallgatását kérő jogi szakértők úgy nyilatkoztak, nem kizárt, hogy a Fővárosi Ítélőtábla elbírálásra alkalmatlannak találja és hatályon kívül helyezi a Gyurcsány Ferenc kormányának titkosszolgálati vezetőit érintő kémkedési ügyben a Debreceni Törvényszék által közel két éve kihirdetett elsőfokú ítéletet.


A szakértők álláspontja szerint a fenti döntést az alapozhatja meg, hogy időközben elkészült az a dokumentum, amely az elsőfokú per során rögzített hangfelvételek leiratát tartalmazza. Mint mondták, ez a leirat számos ponton lényegi eltéréseket mutat a debreceni tárgyalásokon elhangzottakat rögzítő, az elsőfokú verdikthez csatolt jegyzőkönyvektől, amelyeket a védőügyvédek mellett a másodfokú vádhatóság, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség is kifogásokkal illetett - ismerteti a napilap.