Soha többé megégett szájak!

Fotó: Tumblr / Tumblr

-

Itt a full tökéletes kávésbögre. A Temperfect képes éppen kellemesen meleg hőfokon tartani a kávénkat, akár órákig – ez lenne az „ahh-zóna”. First world problems, ha elbizonytalanodnánk.


A szakik imádják a kávéjukat. Nyilván azzal vannak elfoglalva, hogy többé ne kelljen leküzdeniük a torkukon azt az éppen kihűlt, zaccos, nyálkás lefety-cuccot, amivé a méltatlanul elfeledett kávéjuk vált félóra után. Logan Maxwell és Dean Verhoeven volt a legény a gáton, az asztalra csapott és azt mondta: ennyit, és ne tovább! Az észak-karolinai állami egyetem utolsó évében Maxwell diplomaprojektként egy olyan hőmérsékletet befolyásolni képes kávés bögrét dizájnolt, amely történetesen éppen a mérnök Verhoeven évek óta fejlesztgetett ötletének felelt meg. 2013 közepén egy közös ismerős végre bemutatta egymásnak a két bögrés pasast, akik azon nyomban céget alapítottak: ez lett a Joeveo. Már csak annak rendje és módja szerint a Kickstarter projektet kellett elindítani, és meg is született a Temperfect.Az X-anyag nem mutáns

Bármilyen mezei termosz képes forrón tartani azt az italt, amit beletöltünk – és éppen ez lenne itt a lényeg: a forró nem a kívánatos állapot. A meleg-de-már-kellemesen-iható hőmérsékletet a csodabögre körülbelül két perc alatt bekalibrálja a fogyasztástól megüdvözült és éppen ezért nagyon boldog Temperfect-tulajdonos számára. Az igazi csavar az, hogy órákig úgy is tartja. 60°C fölött már megégethetjük a szánkat, a teát és kávét pedig általában 93 °C körül készítik. Egy átlagos termosz körülbelül egy óráig képes forrón tartani az italunkat, egy mezei kerámia bögre pedig max húsz percig bírja az iramot. A Temperfect lényege, hogy a már használatos, két fal közé illesztett vákuumos megoldáshoz hozzátesz még egy összetevőt: a középső és a belső falak közé került még egy, természetesen nem mérgező kémiai anyag. A „Material X” nevet kapta, szóval titkos, és éppen neki köszönhető a forró ital lehűtése és szinten tartása. Az X-anyagról annyit azért tudunk, hogy 140 Fahrenheiten, vagyis körülbelül a kényes 60°C-on olvad el.