Soha nem jön ki a börtönből a molesztáló orvos

-

Gyakorlatilag életfogytig tartó börtönt kapott az amerikai tornászválogatott korábbi orvosa. Közel 160 tinédzsert, fiatal nőt molesztált.


Az 54 esztendős Dr. Lawrence G. Nassart 40 és 175 év közötti börtönbüntetésre ítélték a szexuális zaklatási ügyben, míg korábban 60 évet kapott gyermekpornó-fényképek birtoklásáért.

Az ellene vallók között olyan ismert sportolók is voltak, mint Aly Raisman háromszoros olimpiai bajnok, McKayla Maroney olimpiai és háromszoros világbajnok, aki tavaly decemberben pert is indított a tornaszövetség és az amerikai olimpiai bizottság (USOC) ellen is, mert éveken keresztül eltussolták, hogy Nassar szexuálisan zaklatta. A múlt héten Simone Biles négyszeres olimpiai és tízszeres bajnok a Twitteren írta meg, hogy ő is Nassar áldozata volt.

Nassart tavaly decemberben gyermekpornó-fényképek birtoklása miatt 60 év börtönbüntetésre ítélték, a büntetés letöltését januárban megkezdte. Nassar novemberben elismerte a többrendbeli szexuális zaklatást, és bocsánatot kért áldozataitól.

A botrány miatt a héten lemondott az USA tornaszövetségének több vezetője is: Paul Parilla, a szövetség igazgatótanácsának elnöke, Jay Binder alelnök és Bitsy Kelley kincstárnok is.