Sofron: Szerencsére lőttünk annyi gólt, hogy nyerjünk

Fotó: MTI/MTVA / Mudra László / MJSZ

-

HÁTTÉR

Az olaszok elleni 4-1-es sikerből góllal vette ki a részét a vb-n most először szerepelt támadó, aki szerint Rajna védései adtak erőt a támadásokhoz.


A magyar jégkorong-válogatott 4-1-es győzelmet aratott Olaszország legjobbjai felett a krakkói divízió I/A világbajnokság harmadik fordulójában. Ezzel a csapat megszakította az olaszok elleni öt vereségből álló sorozatát. Vb-n ezt megelőzően utoljára 1978. március 26-án sikerült legyőzni őket.


„Jól kezdtünk, sok energiával, elszántan. Remek volt a védekezés, csapatmunka dicséretes. Így volt esélyünk gólszerzésre, és éltünk is a lehetőségekkel. A diktált iramot nem bírtuk végig, de így sem volt vész, megőriztük a nyugalmunkat.


A meccs abból a szempontból is fontos volt, hogy megerősítettük a hitünket a hátralévő két meccsre

– értékelt a találkozót követően Rich Chernomaz, a magyarok szövetségi kapitánya. Stefan Mair, az olaszok szövetségi kapitánya szerint az első harmadban veszítették az el összecsapást, amelyen nem tudtak mit kezdeni a magyarok letámadásával.A mérkőzés legjobbjának megválasztott Rajna Miklós a csapategységet emelte ki: „Nagyon egységes volt a csapat, remekül védekeztünk, nem volt sok helyzetük az olaszoknak. Örülök, hogy a védéseim jó időben jöttek, és ezzel tudtam segíteni a többieknek. Amikor ketten vezették rám a korongot, csak bíztam benne, hogy lesz szerencsém, és talán a kipattanóra visszaér valaki a védők közül. Végül egyedül sikerült megoldanom ezt a fontos szituációt”.

Az eltiltás után visszatérő Sofron István nagyon várta már, hogy jégre lépjen:


A védelem és a kapusunk sok erőt adott, hogy támadni is tudjunk, és szerencsére lőttünk annyi gólt, hogy nyerjünk. Az külön boldogság, hogy góllal segítettem a csapatot.

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA A DIVÍZIÓ I/A-S VB-N