Snowden-doksi, dán western és további izgalmak a Titanicon

-

Újabb filmcímeket jelentett be az április 9-én kezdődő Titanic Filmfesztivál. Oscar-, Arany és Ezüst Medve-díjas filmek jönnek, egy háborús thriller nyit, és leszbikus szadomazo is lesz.


A Magyarországon forgatott leszbikus szadomazo szerelmi történet, a Duke Of Burgundy szerepeltetése a fesztiválprogramban már több hónapja ismert, most hivatalos lett. A Titanic nyitófilmje április 9-én a ’71 című háborús thriller: Yann Demange elsőfilmes rendező alkotása 1971-ben játszódik Belfastban, egy IRA elől menekülő brit katona történetét mutatja be.

Bemutatják a fesztiválon a Megváltás című dán westernt Mads Mikkelsen és Eva Green főszereplésével; jön a Vak érintés című kínai, vakokról szóló dráma, amely Berlinben Ezüst Medvét kapott; játsszák Jafar Panahi berlini fődíjas Taxiját; jön a What We Do In The Shadows című dokumentumparódia, amely a hétköznapokba beilleszkedni próbáló vámpírokról szól, a Flight of the Conchords alkotóitól; bemutatják az Edward Snowdenről szóló, Oscar-díjas dokumentumfilmet, a Citizenfourt; látható lesz továbbá a Magam Ura című norvég film.

A 22. Titanic Filmfesztiválon tartják továbbá a Julianne Moore-nak Oscar-díjat Still Alice magyar premierjét (Megmaradt Alice-nek címmel), erről, illetve a további, a fesztiválon látható filmekről és további részletekről erre írtunk. A teljes programot várhatóan pénteken jelentik be.