SMART Pont segítené a fiatal budapesti vállalkozásokat

-

Az ötlet megszületésétől kezdve az üzleti terv létrejöttén át a vállalkozás kezdeti lépéseiig támogatná a fiatal vállalkozók munkáját a Budapesten létrejött SMART Pont. A célcsoportba a 35 év alatti fiatalok tartoznak.


Nemzetközi projekt keretében támogatná a fiatal vállalkozók munkáját a hétfőn, Budapesten megnyílt SMART Pont. Az „okospont” feladata az innovatív és kreatív, fiatal, mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítése. A projekt létrejöttéről a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) tájékoztatta az MTI-t.


Hat közép-európai ország vesz részt az i.e. SMART uniós projektben, hazánk mellett Ausztria, Csehország, Szlovákia, Olaszország és Németország. Nálunk a projekt intézményi partnere a már említett BVK, míg szakértői partnerként a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola lehet jelen.

Az i.e. SMART elsősorban a kreatív iparágak, a zöld gazdaság és az infokommunikációs működési környezet fejlesztését tűzte ki célként. A célcsoportba a 35 év alatti fiatalok tartoznak, akik (tervezett) vállalkozásukkal a felsorolt három területen kívánnak működni. A közalapítvány létrehozott egy e-SMART Pontot és mobil SMART Pontot is. Utóbbival oktatási intézményekbe, rendezvényekre látogatnak el a szervezők, és ott kihelyezett képzéseket, eseményeket tartanak. A SMART Pont megnyitásával egy időben SMART versenyt is hirdettek fiatal vállalkozók számára.