Sittlerakó lesz a Gerlóczy teraszának helyén?

Fotó: Facebook

-

A Városban blog megkérdezte az V. kerületi önkormányzatot, hogy miért nem adta meg idén az engedélyt a Gerlóczy kávéháznak a terasza felállítására. Mint kiderült, a korábbi kifogásnál, miszerint a terasz veszélyezteti a díszburkolatot, sokkal prózaibb oka van a tiltásnak.


A kerület válaszában az áll, hogy a polgármester azért nem adja ki a teraszengedélyt a főváros egyik legkellemesebb terének használatára, mert azt tulajdonképpen sittlerakónak szánják.


Mivel az épített környezet szűkös, a gyalogosforgalom és az építési munkálatokhoz szükséges terület biztosítása elengedhetetlen. A bontott illetve beépítendő anyagok ideiglenes ezen a területen kerülnek majd elhelyezésre, így a munka és balesetvédelmi okok miatt nem lehetséges a terasz működtetése.”

A blog emlékeztet, hogy a Gerlóczy kávéház teraszát az önkormányzat évek óta újra és újra kikezdi, másfél évvel ezelőtt például még fel akarták túrni a Kamermayer téren található, az étterem és kávéház saját pénzén lefektetett díszburkolatot, idén azonban már meg akarták azt védeni, és ezért nem engedték a Gerlóczynak, hogy használják a tér egy részét. Mivel a bíróság sem fogadta ezt el, később a kerület azzal állt elő, hogy egy várható felújítás miatt, ami a Városháza utcát érinti majd, nem engedik meg a terasz építését, nehogy az ötven méterrel távolabb zajló munkálatok zavarják a vendégeket.