Sirályszarra kenik a vereséget

Fotó: AFP / LIONEL BONAVENTURE

-

A dél-afrikai rögbiválogatott meglepő vereséget szenvedett az első vb-meccsén Japántól. Ennél már csak a vereség magyarázata a meglepőbb.


Minden idők egyik legváratlanabb vereségének tartják a műértők, hogy a dél-afrikai rögbisek 34-32-re kikaptak Japántól. A hitetlenkedő rajongók valami magyarázatra vártak, de az váratlan irányból érkezett.A csapattól kiszivárgó hírek szerint nem tudtak normálisan edzeni, mert a főhadiszállásuk pályáit használhatatlanná tette több száz sirály szőnyegbombázása. A dél-afrikaiak a sussexi Eastbourne College-ben laknak, ahol az új-zélandiak is tanyát vertek a korábbi angliai turnéikon, ám ők nem számoltak be hasonló természeti csapásról.

Ezúttal viszont Richard Maryan pályagondnok kénytelen volt felbérelni egy sólymot a sirályok elüldözésére. A szakember több hónapnyi munkája veszett kárba, amikor „egyszerre száznál is több sirály repült a pálya fölé, és borzalmas felfordulást csinált egy fűnyírás után”.

Bármilyen bizarrul is hangzik, a probléma ismert a sport világában: Wimbledonban már családtagnak számít Rufus, a sólyom, aki tizenöt éve kergeti el a galambokat a pályák fölül.