Sir David Attenborough Trump lelövésével viccelődött – most zaklatják

Fotó: AFP / ADRIAN DENNIS / AFP / ADRIAN DENNIS

-

Több embernek is meggyűlt már a baja azért, mert Trump ellen beszélt.


Többen is Twitter-üzenetekben fenyegették meg a kilencvenéves természetfilmest, Sir David Attenborough-t azután, hogy a Radio Times című műsorban Donald Trump lelövésével viccelődött – írja az Independent.

A brit filmestől azt kérdezték, szerinte mit tehetnek azok, akik nem örülnek az újonnan megválasztott milliárdos elnöknek. Attenborough erre azt válaszolta, hogy:


Nekünk, briteknek kevés lehetőségünk van, hogy befolyásoljuk az amerikai elnökválasztás végkimenetelét. (...) De mégis milyen lehetőségeink vannak? Lelőhetjük, ez nem is rossz ötlet”

mondta.


Ezután többen azt követelték, hogy az FBI és a brit titkosszolgálat is indítson nyomozást Attenborough ellen. Hasonló esetek is történtek már: egy főiskolai tanárhoz, Kevin Allredhez azért ment ki a rendőrség, mert szerintük előadásaiban és a Twitteren is fenyegető hangnemben beszélt Trumpról.Monisha Rajesh újságíró Trump megválasztásakor a Twitteren azt írta:


Itt az idő ahhoz, hogy meggyilkolják az elnököt.”

A közvélemény erre a bejegyzésre is azonnal reagált, azt követelve, hogy az FBI tartóztassa le az újságírót, aki „a Guardian hasábjairól kommunista eszméket terjeszt, és gyilkosságra buzdít”. A lap közölte, hogy nem vállal felelősséget az újságíró szavaiért, mert ő csupán egy külső munkatárs, nincs munkaviszonya a lapnál.