Simon Gábor: Az első pillanattól kezdve tiszta a lelkiismeretem

Forrás: Fotó: MTI/Bruzák Noémi

-

A költségvetési csalással és okirat-hamisítással gyanúsított Simon Gábor most nyilatkozott először azóta, hogy tavaly előzetesbe, majd házi őrizetbe helyezték. Az MSZP volt elnökhelyettese azonban a TV2 Tények című műsorában sem mondta meg, honnan volt a 240 milliója.


Tavaly februárban, a választások előtt két hónappal derült ki, hogy Simon Gábor 240 millió forintot tart egy bécsi bankszámlán, amely összeget azonban nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. Ő akkor azt mondta, hogy csak a pénz vagyonkezelője volt. Kiderült, hogy Simonnak volt svájci számlája is, és személyét a már elhunyt Welsz Tamással is kapcsolatba hozták, ezért az ügyészség nyomozást indított ellene. Simon két hónapig volt előzetesben, aztán házi őrizetbe helyezték.


A TV2-nek a volt elnökhelyettes azt nyilatkozta, hogy végig ártatlannak vallotta magát, ebből következően tudja, hogy az ő szempontjából hol az ügy vége. „Nincs takargatnivalóm, első pillanattól kezdve tiszta a lelkiismeretem” – mondta, de azt mégsem árulta el, hogy honnan volt több száz milliója a számláján.

Szerinte korai lenne arról beszélni, hogy folytatná-e pályafutását politikusként, ezért azt sem tudja még megmondani, hogy ha igen, akkor ezt melyik pártban tenné.

Simon és védője azt mondták, őket nem értesítették a nyomozás végéről, és az ügyészség szerint június közepéig tart a nyomozás, amely indokolt esetben akár meg is hosszabbítható.

A Napi Gazdaság információi szerint lényegében mégis lezártnak tekinthető a Simon Gábor ellen folytatott nyomozás. A lap azt is tudni véli, hogy a nyomozóknak nem sikerült kideríteniük, hogy honnan származik a Simon Gábor bécsi számláján talált 240 millió forint, és lehet, hogy az ügyet Simon megússza, vagy csak nagyon rövid időre kerül majd rács mögé. Ezt is inkább azért kapná, mert azzal is vádolják, hogy egy másik számláját, a budapesti Magnet Banknál lévőt egy hamis Bissau-guineai útlevéllel nyitotta.

Korábbi cikkünkben azt fejtegettük, hogy Simon Gábor minek köszönhetően úszhatja meg az ügyet.