Simicskó Csipesékről: 344 ezer sportolóból most kettő megbotlott

Fotó: MTI/MTVA / Mészáros János

-

Csipes Tamara és Dombvári Bence hibázott a sportért felelős államtitkár szerint.


A magyar kajak-kenusok annyi örömet szereztek a nemzetnek az elmúlt időszakban, ami indokolttá teszi, hogy mindezt körülményeik javításával köszönje meg az ország – jelentette ki Simicskó István sportért felelős államtitkár a felújított és bővített Holt-Tiszai Vízisport-telep szerdai ünnepélyes átadásán, Szolnokon. Simicskó István köszöntőjében hangsúlyozta: a kajak-kenu méltán szerepel a kiemelt sportágak között, hiszen a legsikeresebbek egyike. Jelezte: a magyar sport napján a kormány ajándéka az ország egyik legnépszerűbb edzőközpontja, a szolnoki telep 135 millió forintos fejlesztésének átadása, melynek keretében a komplexum egyebek mellett új szállásépülettel és csónaktárolóval gyarapodott.

Csipes Tamara és Dombvári Bence pozitív drogtesztjére utalva aláhúzta: ma Magyarországon 344 ezer igazolt sportolót tartanak nyilván. Közülük most kettő


megbotlott, hibázott

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ügyükben a szakszövetség lefolytatja a szükséges vizsgálatot és meghozza a szükséges döntéseket. Szerinte a történtekből nem vonhatók le általános következtetések, a sportágat továbbra is tehetséges versenyzők, kiváló szakmai munka és sikerek jellemzik. (Az üggyel kapcsolatos szerda délutáni fejleményeket itt találja.)


Ilyen lett a vízisport-telep csónakháza