A főváros nem tudja, mely szabály alapján bontja a Simicska-oszlopokat

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

Hétfőn kezdődött a fővárosi önkormányzat és a Mahir Cityposter Kft. közötti per. Rögtön el is napolták.


Március elsejére napolták el a főváros kontra Mahir Cityposter Kft. közötti per tárgyalását. Hétfőn, az első tárgyalási napon a Mahir Cityposter jogi képviselője, Magyar György újból benyújtott egy indítványt az oszlopok bontásának felfüggesztésére. Erről még hétfőn, vagy – szakértők szerint – kedden dönthet a bíróság.


A hétfői tárgyalási napon a leglényegesebb az volt, hogy a főváros nevében eljáró ügyvédek nem tudták megmondani, hogy pontosan milyen jogszabályt sértett meg a Mahir Cityposter. Az érvelésük alapja az volt, hogy a cég nem megfelelő módon helyezte ki a hirdetőoszlopokat, és megsértett egy 2006-os valamint egy 1995-ös fővárosi önkormányzati rendeletet. De, hogy ezeken belül mely paragrafusokat, azt nem tudták megmondani az önkormányzat képviselői. Erre plusz határidőt kértek, és meg is kapták a bíróságtól.

Magyar György szerint a főváros több éve fennálló okokra hivatkozva tartja jogellenesnek az oszlopok kihelyezését. Ez szerinte rosszhiszemű joggyakorlást takar, hiszen ezeket a kifogásokat nem jelezték korábban.