Simicska Lajost már péntek óta kórházban ápolják

Forrás: MTI / VS.hu

-

Tehát egy nappal korábban, mint amiről az első hírek szóltak. A Ripost szerint Nyerges Zsolt azért bagatellizálja Simicska állapotát, hogy csillapítsa a vállalatbirodalomban kialakult feszült hangulatot.


Szombaton ugyancsak a Ripost írta meg elsőként, hogy a vállalkozót mentővel vitték kórházba – az első hírek arról szóltak, hogy szombaton, de a lap forrásai szerint erre valójában már pénteken sor került. Simicska Lajost a Korányi Klinikára szállították, ahol jelenleg is vizsgálják, a hírek szerint a tegnap végrehajtott tüdőtükrözés eredményére várnak, a Ripost szerint akár egy azonnali életmentő operáció is függhet ettől. „Specialisták hoztak döntés abban is, hogy a lehető leghamarabb, hétfőn CT vizsgálatokkal folytatódjon az akut tüdővérzés okainak pontosítása" – írja a lap.


A cikk kitér Simicska üzlettársa, Nyerges Zsolt tegnapi nyilatkozatára is, mely szerint a vállalkozó állapota nem súlyos – a Ripost szerint viszont életveszélyes állapotban van, és egy műtét esetén is hosszabb időre kimaradna a cégbirodalma irányításából. Ez feszültséget szült a cégcsoporton belül, és ezt a helyzetet szerette volna enyhíteni Nyerges.

A Ripost egyébként Simicska Lajos megromlott egészségi állapotával hozta összefüggésbe a vállalkozó fiának a múlt heti kinevezését a médiabirodalma élére.