Simicska hirdetőoszlopai a jogerős ítéletig az utcán maradhatnak

-

Az elsőfokú ítélet szerint érvénytelen és hatálytalan a Fővárosi Önkormányzat szerződésbontása, mert a felsorolt felmondási okok megalapozatlanok. A cég szerződése továbbra is érvényes.


Ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma a Fővárosi Önkormányzat és a Mahir Cityposter Kft. közti perben. Az ítélet szerint a főváros szerződésbontása a céggel érvénytelen és hatálytalan, mivel a felsorolt felmondási indokok megalapozatlanok voltak. A bíróság ideiglenes intézkedéssel hatályban tartotta a döntést, melynek értelmében a Mahir oszlopai a helyükön maradhatnak a jogerős ítéletig - írja a Magyar Nemzet. Emellett 6,81 millió forint perköltség megfizetésére kötelezte a fővárost. A Mahir korábban benyújtott kártérítési kérését a jogerős döntés után bírálják el.

Az alperes Fővárosi Önkormányzat jogi képviselője, Csikós Csaba szerint fellebbezni fognak az elsőfokú ítélet ellen. Magyar György, a Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője szerint viszont a mai elsőfokú ítélet egyértelmű győzelemnek tekinthető. Szerinte a bírói ítélet arról is szólt, hogy a Mahir Cityposter Kft. jogszerűen védte meg az oszlopait, amelyeket a főváros január elején önhatalmúlag kezdett el bontani.