Simicska cége nem fogadja el, hogy kiebrudalta a főváros, perelni fog

-

Nem fogadja el a Mahir Cityposter a Fővárosi Közgyűlés döntését, amely szerint október 31-ével felmondja a céggel kötött szerződést.


Mivel megkötése, 2006 óta mindig teljesítették szerződési kötelezettségeiket, nem tudják elfogadni a felmondást – közölte a cég.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött úgy, hogy szerződést bont a több mint hétszáz budapesti hirdetőoszlopot üzemeltető Mahir Cityposter Kft.-vel. A főváros egyben felszólítja a céget, hogy a rendkívüli felmondást tartalmazó értesítésben megjelölt időponttól számított hatvan napon belül bontsa el a szerződés keretében telepített hirdetőoszlopokat.

A Mahir azt közölte, hogy a lakosságnak ingyenes internetelérést biztosító és légszennyezettséget kijelző, „jelenleg is kifogástalanul működő” úgynevezett kombinált hirdetőoszlopait az önkormányzattal évekkel ezelőtt írásban egyeztetett, általuk jóváhagyott műszaki megoldással és helyszínekre telepítette.

A Mahir Cityposter számára „különösen felháborító és a döntés törvényes jogi-szakmai indokainak hiányát, egyben valós mögöttes indokát jelzi" a közgyűlési előterjesztés írásbeli indokolásának a társaság tulajdonosi szerkezetére, a tulajdonos személyére és egyéb gazdasági érdekeltségeire vonatkozó, azt kifogásoló megállapítása.

A Mahir szerint a szerződés felmondása „nyilvánvalóan jogszabályba ütközik, egyben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti”, ezért a felmondás kézhezvétele után azonnal megteszik a szükséges jogi lépéseket.