Simicska a vadászterületét is elbukta

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

Egy éjszaka alatt vesztette el a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó vadásztársaság 14 ezer hektáros területét - írja a nyugat.hu. A hatósági döntés a határidő utolsó napjának éjszakáján született.


Egy törvénymódosítás után már nem tíz, hanem húsz évre kap vadászati jogot egy-egy társaság, ezért a területeket most újra kellett osztani. Az eljárás úgy zajlott, hogy a vadászati hivatal közzé tett egy ajánlást, hogy az adott vadászterületre melyik vadásztársaságot szemelte ki. Az ajánlás alapján, persze, jelentkezhettek más társaságok is, aztán kezdődött az egyeztetés, amelyben a terület tulajdonosa, vagy tulajdonosainak közös képviselője is részt vett. A tulajdonosok kétharmados szavazatával adják oda a szavazati jogot, de az ajánlást a hatóság teszi meg.

Vas megye északkeleti részén 14 ezer hektáron volt eddig vadászati joga a Sárvári Mezőgazdasági Zrt-nek, ami Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozik. A vadászati hatóság által közzétett ajánlás megegyezett a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. vadászterületével, ám másnap reggel meglepetés várta az érdeklődőket:


új ajánlás jelent meg a hirdetőtáblán, ami alapján a Sárvári Mezőgazdasági Zrt-nek nem lesz vadászterülete.

Az említett 14 ezer hektárt három felé osztották, és a szomszédos három vadászterülethez csatolták. Mindezt úgy, hogy az érintettek nem tudták, mikor történt a módosítás, és nem volt lehetőségük tiltakozni ellene, hiszen a határidő éjfélkor lejárt.

A nyugat.hu szerint a legjobb adottságú erdőrészt, a váti erdőt a Répcementi Hunor Vadásztársaság területeihez csatolták. Vannak, akik politikai szálat is látnak az ügyben, hiszen ennek a vadásztársaságnak az elnöke, Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő titkárának, Gagyi Leventének az apja. Gagyi István egyúttal a Vas megyei vadászkamara elnöke is.