Simeone: Ez bukás

Fotó: MTI/EPA/UEFA / Stuart Franklin

-

Az Atlético edzője elgondolkodik a madridi jövőjéről a Real elleni, 11-esekkel elveszített Bajnokok Ligája-döntő után.


Két döntőt elveszíteni bukásnak számít” – jelentette ki Diego Simeone, az Atlético Madrid edzője a szombat esti, 11-esekkel elveszített BL-döntő után. A mostani előtt két évvel szintén a Real Madridtól kapott ki a csapata a döntőben, akkor is nagyon szoros meccsen: a 93. percig vezetett, Sergio Ramos akkor mentette hosszabbításra a csatát, amit végül 4-1-re megnyert a Real.


Ez egy olyan pillanat a számomra, amikor el kell gondolkodnom a dolgokról. Egyelőre ennyi, egy ilyen vereség után ez logikus is. Büszke vagyok a játékosaimra, akik rendkívüli erőfeszítéseket tettek a Bajnokok Ligájában” – tette hozzá az argentin edző, aki 2011 óta ül az Atlético kispadján, és legalább egy kategóriával feljebb emelte a csapatot, mint ahol az előző években tanyázott.

Könnyen lehet, hogy csak a hirtelen csalódottság mondatta a fentieket Simeonéval, aki az elmúlt évek teljesítménye után válogathat a kispadok közt. Ha úgy dönt, elhagyja Madridot, az Inter logikus választás lehet a számára, amelyben szintén játszott egykor, és amely passzol az edzői felfogásához.