Sima vereség az amerikaiaktól

-

A magyar női vízilabda-válogatott 11–6-ra kikapott a címvédő és világbajnok amerikai csapattól a csoportkör zárófordulójában.


Amerikai góllal indult a találkozó, de gyorsan jött a magyar egyenlítés, Szűcs Gabriella lövése az amerikaiak világklasszis kapusának, Asleigh Johnsonnak a hóna alatt talált utat a hálóba. Nem sokat kellett várni a rivális újabb találatára, Kasó Orsolyát könnyedén ejtette át Maggie Steffens, az amerikaiak kapitánya. A magyarok tapadtak ellenfelükre, Bujka Barbara centerben verte meg emberét és húzta a labdát a kapuba (22). Az amerikaiak erejét jól mutatta, hogy Adam Krikorian szövetségi kapitány szinte teljes sort is cserélhetett.


A második negyedben ismét az amerikaiak szereztek vezetést, de Czigány Dóra egy szép pattintott lövéssel válaszolt. A világbajnok két emberelőnyt váltott gyorsan gólra, majd Kaleigh Gilchrist „pókhálózta ki” a jobb felsőt (63). A hetedik amerikai találatot követően Bíró Attila időt kért, hogy kissé rendet tegyen a fejekben.


Szűcs Gabriella volt a magyarok legjobbja


A harmadik felvonás Antal Dóra szép szélről bepattintott találatával indult, majd mindkét oldalon számos helyzet maradt ki, végül Steffens a játékrész végén emberelőnyből volt eredményes (8–4).

A negyedik negyed elején Keszthelyi Rita szerzett gólt egy megúszás végén, majd Szűcs Gabriella talált be kiszorított helyzetből, kettőre csökkentve ezzel a különbséget (86). Az amerikaiak azonban egy pillanat alatt „kapcsoltak”, és egy remek húzásgóllal ismét elléptek, sőt, ötméteresből újra lőtávolon kívülre kerültek (106). A tengerentúliak lendülete nem tört meg, Courtney Mathewson fórból lőtte ki a jobb felső (116), beállítva ezzel a végeredményt.

Bíró Attila Európa-bajnok együttese amely korábban a kínaiakat legyőzte, a spanyoloktól pedig vereséget szenvedett a négyes harmadik helyén végzett, ami azt jelenti, hogy a folytatásban az olimpiai bronzérmes ausztrálokkal játszik majd a negyeddöntőben.