Sikkasztott a kasszából, ismerőse játszotta el a rablót

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Megrendezett rablással próbálta leplezni a sikkasztást egy budapesti dohánybolt alkalmazottja. A bevétel nagy részét eljátszotta szerencsejátékon – közölte a rendőrség.


Vasárnap hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy a XV. kerületi Bánkút utcai dohányboltban egy ismeretlen férfi késsel a kezében megfenyegette az ott dolgozó alkalmazottat, aki át is adott neki egymillió forintot. A BRFK szerint a rendőrök már az intézkedés kezdetén kételkedtek az alkalmazott által elmondottak valóságtartalmában.

A 18 éves eladó a meghallgatáson be is ismerte, hogy valójában nem történt rablás, a pénz nagy részét ő játszotta el szerencsejátékon. Napokkal korábban nagyobb összeget veszített, ezt megpróbálta visszanyerni, de csak tovább halmozta a veszteségét. Éjfélre már hatszázezer forintot játszott el a dohánybolt bevételéből. Ezért felhívta a 17 éves ismerősét, aki az előre megbeszéltek szerint hajnali 3 óra 22 perckor belépett a dohányboltba és késsel a kezében a bevételt követelte, majd a kassza tartalmát egy hátizsákba pakolta és elmenekült a helyszínről.

Az álrablót a XVI. kerületben fogták el a nyomozók. A két férfit sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. A bűncselekményt kitervelő férfit a kihallgatása után őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatásának indítványozását.