Sikeres vállműtéten van túl Manny Pacquiao

-


Sikeres artroszkópikus vállműtéten esett át szerdán Manny Pacquiao, aki múlt szombaton szenvedett vereséget egyhangú pontozással az amerikai Floyd Mayweathertől Las Vegasban az évszázad meccseként beharangozott találkozón.

A 36 éves bokszoló orvosa a beavatkozás után azt mondta, nem lehetne elégedettebb az operáció eredményével, s arra számít, hogy páciense teljesen felépül. A szombati összecsapás után derült ki, hogy Pacquiao vállában elszakadt a rotátorköpeny - a vállízületet körülölelő négy lapos ín -, ezért kellett megműteni.

A Fülöp-szigeteki öklözőt Nevada állam sportbizottsága megbüntetheti vagy eltilthatja, mivel a mérkőzés előtt nem számolt be arról, hogy sérülten lép szorítóba. A 16 800 férőhelyes MGM Grand Garden Arenában az 1500 dolláros (428 ezer forint) jegy volt a legolcsóbb, az igazán tehetősek pedig 10 ezer dollárért (2,8 millió forint) válthattak belépőt az összecsapásra. Mivel Pacquiao a meccs előtt nem közölte, hogy sérült, a nézők akár perelhetnek is ezért.

Egyelőre nincsenek pontos adatok, ám az már a csata előtt biztos volt, hogy az amerikai minimum 120 millió, ellenfele pedig legalább 80 millió dollárral gazdagodik, s egyes becslések szerint a végösszeg előbbinél 150-180 millió, utóbbinál pedig 100-120 millió dollárt tesz majd ki.

A veretlen Mayweather (48 mérkőzés, 48 győzelem) és Pacquiao (57 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség) sajtóértesülések szerint akár egy éven belül újra bokszolhat egymással.