A Sigur Rós és az M83 a Szigeten

Fotó: Getty Images / Neilson Barnard

-

A szokásosnál korábban érkezett a bejelentés, pedig már a bérletek negyede elfogyott.


A Sziget szervezői kihirdették a 2016-os Sziget fesztivál első neveit. Vannak köztük visszatérők és teljesen új nevek is: John Newman, Parov Stelar, MØ , Kodaline, Naughty Boy, M83, Sigur Rós és a Bring Me The Horizon. A Sziget közleménye szerint egyik most bejelentett fellépő sincs a tervezett főműsoros előadóik között.


A francia M83 nem először lép fel Budapesten, korábban koncerteztek már az A38-on, de a Midnight City című számuk és az azt tartalmazó album, a Hurry Up, We're Dreaming lemez miatt nagyon sokan ismerik őket itthon is.Sok magyart érdekelhet a death metal és emo alapokból építkező Bring Me The Horizon, ami főleg a fiatal metálosok körében népszerű. Idén jelent meg az ötödik albumuk.A legnagyobb név talán mégis, a 21 éve létező, de a Magyarországon eddig még nem szereplő izlandi Sigur Rós, akik lemezbemutató turnéjuk részeként lépnek fel a Szigeten. Annak ellenére, hogy a legérdekesebb fellépőnek ígérkezik, kíváncsiak leszünk melyik színpadra rakják őket.A 2016-os 24. Sziget Fesztivált augusztus 10 és 17-e között rendezik meg, tehát szerdától szerdáig tart, nem hétfőtől vasárnapig, mint ahogy az az előző években volt.


A Sziget főszervezője, Gerendai Károly a bejelentésénél azt is hozzátette, a jegyárusítást követő 24 órában a bérletek negyede elfogyott már.