Settenkedik a Leicester, ezer gólnál a ManUnited

Fotó: AFP / BEN STANSALL

-

Újra 1-0-ra nyert, hétpontos előnnyel vezeti a tabellát az angol meglepetéscsapat. Egy jamaicai védő döntött a Soton ellen.


Premier League, 32. forduló:
Leicester City–Southampton 1-0
gól: Morgan (38.)

Manchester United–Everton 1-0
gól: Martial (54.)

Az utolsó hat bajnokijából az ötödiket nyerte meg 1-0-ra a Leicester City a Premier League-ben, ezzel hét ponttal vezet az üldöző Tottenham előtt.

Vasárnap délután a Southamptont fogadta a Leicester, amelyben ezúttal egy jamaicai légiós, Wes Morgan szerezte a győztes gólt: Fuchs balról érkező beadását fejelte a jobb alsóba. A meccs hajrájában a nemzetközi szereplésre hajtó Soton ment az egyenlítésért, a Leicester pedig kontrázott, de a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta.

A közhely azonban most nem lett igaz, ezek nem bosszulták meg magukat, így Claudio Ranieri csapata hat fordulóval a zárás előtt hétpontos előnnyel vezeti a tabellát.

Később a Manchester United némi szerencsével legyőzte az Evertont (a liverpooliak órási felső lécet lőttek 1-0 után), és egy pontra megközelítette a tabella negyedik helyén álló városi riválisát.


A ManUtd-drukkerek kétszer is ünnepelhettek: a meccs előtt Bobby Charltonról, a klub legendás játékosáról nevezték el az Old Trafford déli lelátóját. Noha már több mint 40 éve visszavonult, még mindig a 78 éves Charlton vezeti a klub góllövőlistáját (249 gól 758 meccsen). A második ünnep a gól után jött: ez volt a ManUnited ezredik gólja a Premier League-ben az Old Traffordon.