Serena bedarálta Sarapovát, Federer pedig Berdychet

Fotó: AFP / SAEED KHAN

-

Ahogy a tavalyi döntőben, úgy az idei negyedöntőben sem bírt Marija Sarapova a világelső Serena Williamsszel az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesében.


Az első kiemelt amerikai klasszis brékhátrányban is volt az első szettben, de végül fordítani tudott, és 6:4-re megnyerte az első felvonást. A másodikban viszont már esélyt sem hagyott orosz ellenfelének, elhúzott 5:0-ra, a játszmát és a meccset pedig 6:1-gyel nyerte.


Ki állítja meg Serenát?


Serena Williams és Marija Sarapova 21. alkalommal csapott össze, Serena zsinórban 18. győzelmét aratta ellene. A négy között a lengyel Agnieszka Radwanska lesz az ellenfél, aki 6:1, 6:3-ra verte Suárez-Navarrót.

A férfiaknál Roger Federer fénykorát idézve teniszezett, és három játszmában, 7:6, 6:2, 6:4-re nyert a cseh Tomas Berdych ellen.Federernek ez volt a 80. meccse az Australian Openen, ahol 13 év alatt 12. alkalommal jutott be az elődöntőbe, viszont utoljára 2010-ben játszott finálét Melbourne-ben. Pályafutása során ez már a 39. Grand Slam-elődöntője lesz, ahol a Djokovic–Nisikori-meccs győztesével játszik.