Senkit sem rúgtak ki az Éden Hotel-botrány miatt

-

A belső vizsgálat lezárult, volt, aki megrovást kapott, a dolgozóknak érzékenyítő tréninget tartanak.


A TV2 műsorában április végén akarta szexre kényszeríteni szobatársát Gábor, majd miután a lány ellenállt, fogdosta, ráfeküdt, végül szóbeli alázással próbálkozott. A csatorna kezdetben nem értette, mi a probléma, és egy női jogokat védő szervezet tiltakozása után is úgy vélte, nem történt erőszak. Másnap viszont a vezérigazgató-helyettes belső vizsgálatot rendelt el.


Yvonne Dederick egy keddi konferencián beszélt a részletekről. Az Index tudósítása szerint Dedrick számára „különösen fájdalmas volt”, hogy a csatorna egy ilyen ügyben hibázott. Legalább 10 dolgozó követett el hibát, férfiak és nők is, akik látták a jelenetet, de nem vették észre, hogy „valami morálisan vállalhatatlan történik.” A jelenet nem volt előre megírva, a férfit nem bujtották fel az erőszakoskodásra. Volt, aki megrovást kapott, de nem rúgtak ki senkit, noha Dedrick szerint PR szempontból egyszerűbb lett volna felmutatni egy áldozati bárányt.

A műsort a különböző szerződések miatt nem lehetett azonnal levenni műsorról, a vezérigazgató-helyettes szerint a lépéssel több százezer nézőt magukra haragítottak volna. A reklámozók tiltakozó akcióit nem kommentálta. Azt ígérte, nemi sztereotípiákkal szembeszálló jelenetek kerülnek majd a saját gyártású műsoraikba.