Senkinek sem jó döntetlen az argentin-brazilon

Fotó: AFP / JUAN MABROMATA

-

1-1-es döntetlent játszott világbajnoki selejtező mérkőzésen pénteken, Buenos Airesben a két válogatott.


A vezetést a házigazdák szerezték meg a 34. percben Ezequiel Lavezzi találatával, majd Lucas Lima egyenlített az 59. percben. A mérkőzést eredetileg csütörtökön rendezték volna, de aznap akkora felhőszakadás volt az argentin fővárosban, hogy egy nappal el kellett halasztani a mérkőzést.

A hazaiaknál nem játszhatott a sérült Lionel Messi. A brazil csapat keretében újra helyet kapott Kaká, de az Orlando Citybe játszó középpályás ezúttal nem lépett pályára. A mérkőzés a két válogatottól megszokott feszült hangulatban zajlott, a paraguayi játékvezető összesen hat sárga lapot osztott ki (hármat ide, hármat oda), a 88. percben pedig kiállította a vendégek védőjét, David Luizt.
A döntetlenért járó egy ponttal a braziloknak három meccs után 4 pontjuk van, amivel a selejtezőcsoport 4. helyén állnak, míg az argentinok két ponttal az utolsó előtti, 9. helyen várják a folytatást. A csoportból az első 4 helyezett jut ki automatikusan a 2018-as oroszországi világbajnokságra, míg az ötödik helyezett pótselejtezőt játszik az óceániai zóna győztesével.


Eredmények
Vb-selejtezők, dél-amerikai csoport, 3. forduló
Argentína-Brazília 1-1 (1-0)
G.: Lavezzi (34.), ill. Lucas Lima (58.)
Peru-Paraguay 1-0 (1-0)
G.: Farfán (20.)
Az állás: 1. Ecuador 9 pont, 2. Chile 7, 3. Uruguay 6, 4. Brazília 4, 5. Paraguay 4, 6. Kolumbia 4, 7. Bolívia 3, 8. Peru 3, 9. Argentína 2, 10. Venezuela 0