Senki nem venne komolyan egy női F1-pilótát

Fotó: AFP / BEN STANSALL

-

Ezt Bernie Ecclestone mondja, és arról is meg van győződve, hogy a sportágban talán már soha többé nem fog női versenyző megfordulni.


A Forma–1 főnöke negyven évvel az után, hogy az utolsó nő, az olasz Lella Lombardi F1-es futamon rajthoz állt, egy interjúban arról beszélt, hogy véleménye szerint talán soha nem fogunk újra női pilótát versenyezni látni a sorozatban. „Ha lenne is egy arra alkalmas versenyző, senki sem venné komolyan, így nem is kapna versenyképes autót” – fejtette ki az érveit a sokat látott Ecclestone, majd később nyomatékosította, hogy futamon biztos, hogy nem fog nő rajthoz állni.

Futamhétvégén utoljára Susie Wolff ült Forma–1-es versenyautóba: a pénteki szabadedzésen vezette a Williamst. A 33 éves Wolff tavaly visszavonult a versenyzéstől, miután az álma, hogy rajthoz álljon, „elérhetetlennek” tűnt. Susie Wolff a héten indított útjára egy kezdeményezést, amelynek az a célja, hogy segítse a nők szerepvállalását az autósportban. A Dare to be Different elnevezésű kezdeményezés nagykövete, a GP3-ban rajthoz álló Alice Powell szerint itt az ideje, hogy valaki megcáfolja Bernie Ecclestone-t.