Senki nem úszhatja meg - új Trónok harca előzetes

-

HÁTTÉR

Sárkány most nincs, de a kék szemű élőhalottak értékes másodperceket kaptak. Tyrion könnyezik, dübörög a dob meg a basszus. Westeroson nincs igazság, minden embernek meg kell halnia.


Miután rendszerint egy évet kell várni az HBO új évadára, könyv pedig 2011 óta nem jelent meg, a sorozatot megelőző várakozást nehéz fokozni. Nemrég izmos negyedórát kaptunk nyilatkozó szereplőkkel, ami talán enyhített egy kicsit a George R.R. Martin-féle, fantasy műfajt megújító, 1996-ban induló könyvsorozat hatodik része előtt állók fájdalmain. Már biztosan tudjuk azt, ami nem lephetett meg senkit: megint lesz vér, halál és pusztulás - na meg sárkányok.

Az új trailerben a sok férfi között uralkodó szerepre pályázó Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) megvillantja a félelmetes oldalát, a még gyerek Arya Starkban (Maisie Williams) előjönnek a gyilkos ösztönök, Havas Jon (Kit Harington) továbbra is a jók bajnoka (vajon meddig él még?), a zseniális Tyrion Lannister (Peter Dinklage) végleg kiábrándult, Cersei Lannisternél (Lena Headey) pedig nincs keserűbb nő a hét királyságban.

A negyedik évad április 6-án indul az HBO-n. Valar morghulis!