Senki nem akarja visszavinni Simicska hirdetőoszlopait

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

A bíróság felszólította az önkormányzatot, hogy tegye lehetővé a Mahir Cityposter számára a hirdetőoszlopok használatát, de nem tudják eldönteni, hogy kinek a dolga visszavinni az oszlopokat a helyükre.


Kiadná a főváros a Mahir Cityposter Kft. korábban jogellenesen eltávolított hirdetőoszlopait a tulajdonosnak, csakhogy nem tudnak megegyezni abban, hogy ki vigye vissza a helyükre az oszlopokat.


Az önkormányzat levélben arról tájékoztatta Simicska Lajos cégét, hogy február 15-ig szállítsa el az oszlopokat - írja a Népszabadság. Magyar György, a vállalkozás jogi képviselője azonban úgy gondolja, hogy az oszlopokat vigyék vissza azok, akik január első napjaiban kitépték azokat a helyükről, és gondoskodjanak az eredeti állapot helyreállításáról. Az ügyvéd kijelentette: azzal, hogy a főváros szerződést bontott ,és csaknem 170 hirdetőoszlopot önkényesen – a kontraktus egyoldalú felmondása miatt indított per kimenetelét meg sem várva – eltávolított, a cégnek súlyos károkat okozott. Ezt pedig szerinte annyival nem lehet elintézni, hogy az „ellopott" hirdetési felületeket visszaadják.

A bontást különben leállították, mert a bíróság ideiglenes intézkedést hozott, és megtiltotta újabb oszlopok eltávolítását. Egyben felszólította az önkormányzatot, hogy biztosítsa a cég számára a közterületek szerződésben foglalt használatának lehetőségét. - olvasható a lapban.