Semmilyen választási összefogásban nem vesz részt a Momentum

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

-

Egy héten belül ketten távoztak a párt elnökségéből.


Lemondott a Momentumban betöltött elnökségi tagságáról Kádár Barnabás, a Nolimpia-kampány koordinátora – írja a 24.hu. Másfél éve tagként kezdte a munkáját, majd igazgató lett. Kádár a párt küldöttgyűlésén jelentette be lemondását.

A héten ő a második, aki távozik a párttá alakult mozgalom márciusban megválasztott, öttagú vezetőségéből. Szerdán Pottyondy Edina mondott le. Pottyondy és Kádár is a Momentum tagja marad.

„Voltak működési és belső vitáim a szervezet különböző szereplőivel, de emellett személyes okok is szerepet játszottak, ami természetes egy ilyen szervezetnél, ami egy baráti társaságból alakult fél év alatt egy országos mozgalommá. A Momentumon belül továbbra is azokat a területeket és ügyeket fogom képviselni, amelyek az eddigi elnökségi tagságomat is alapvetően meghatározták: az adatelemzői munkát segítem, és a külföldi pártokkal tartom a kapcsolatot” – mondta Kádár.

A Momentum küldöttgyűlése arról is határozatot hozott, hogy nem vesz részt semmilyen választási összefogásban és tárgyalásokat sem folytat róla.