Semjén Zsolt meghasadt evidenciákat lát a világban

Fotó: MTI / Balázs Attila

-


Erkölcsi és politikai értelemben is "meghasadtak az evidenciák" az Európai Unióban a gazdasági válság és a migráció miatt. Ezt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke mondta Pascal Fontaine Út Európa szívébe című könyvének budapesti bemutatóján. Az eseményről az MTI számolt be.

Semjén beszédében a kereszténydemokráciát és a józan észt állította szembe az EU-t szerinte uraló "68-as társaság" erkölcsiségével. Semjén szerint a "68-as vonal" uralja az Európai Parlamentet, az uniós bürokráciát. Baloldalinak, liberálisnak, zöldnek nevezi magát, és erkölcsi értelemben mindent relativizál, mondta.

Az értékek relativizálására példaként a svéd liberálisokat hozta fel, akik a nekrofíliát és az egyenes ági rokonok közötti szexuális kapcsolatot akarták legalizálni.

Katasztrofális következményekkel jár, ha összekeverik a menekültek ügyét, a munkaerő behívását és a demográfiai kérdéseket, jelentette ki. A demográfiai kérdéseket az országoknak saját maguknak kell megoldaniuk. Azt mondta: beláthatatlan következményei lesznek annak, ha kulturális és etnikai értelemben Európán kívülről engednek be tömegeket, demográfiai okokra hivatkozva.

Semjén természetesnek tartja az életükért menekülők befogadását, de ezt csak annyi ideig kell megtenni, amíg a menekült élete veszélyben van. "Ha ez megszűnt, akkor szépen menjen haza" - mondta.

A KDNP elnöke szerint a "68-as társulattal" szemben a kereszténydemokrácia az örök értékeket, a tízparancsolatot és a józan észt képviseli. Ma Magyarországon a KDNP az egyetlen történelmi, világnézeti és keresztényszociális párt, mondta.