Semjén visszahozná a vasárnapi boltzárat

Fotó: MTI / Komka Péter

-

A kormányzati kommunikáció és a gazdasági tárca hibája, hogy eltörölték a boltzárat. Semjén Zsolt visszahozná és kiterjesztené.


Semjén Zsolt szerint a kormányzati kommunikáció elégtelensége és a gazdasági tárca kellő támogatásának hiánya is közrejátszott abban, hogy eltörölték a szabad vasárnapot. Visszaállítaná a vasárnapi boltzárat, és a munkavállalók védelmében kiterjesztené a szabad vasárnapot más ágazatokra is – mondta Semjén Zsolt a Magyar Időknek.


A gazdasági tárca fél vagy inkább negyed szívvel állt csak az ügy mellé, voltaképpen sose támogatták

– mondta a KDNP elnöke.

Jelezte, hogy a KDNP lépni fog a vasárnapi boltzár visszaállítása érdekében az Országgyűlés őszi időszakában. Számítanak a szakszervezetek segítségére is, de azt nem fejtette ki, milyen módon működnének velük együtt.

Azt is tervezik, hogy a boltzár pozitív hatásainak bemutatásával állítják az embereket a vasárnapi zárvatartás mellé. A politikus szerint ugyanis a lakosság jelentős része szabadságkorlátozásként élte meg, és nem mutatott sok szolidaritást a kereskedelmi dolgozókkal, amikor zárva voltak vasárnap a boltok.


A szabad vasárnapot sem adjuk fel

– mondta.


Kritizálta Merkelt és a pápát is

Nyilatkozatában bírálta az Európába érkező migránsok ügyében Angela Merkelt és a pápa retorikáját is.


Szent István országa soha nem lehet kalifátus!

– mondta Semjén.

Kifejtette, hogy Európának saját magát kell fenntartania. Emiatt ítéli fontosnak a családok megerősítését a gyermekvállalás anyagi és morális ösztönzésén keresztül.

Semjén szerint, ha mégis arra szorul egy ország, hogy kívülről kell népességét pótolnia, az integrálhatóság, a józan ész és az életösztön szabályai szerint akkor is csak olyan csoportokat szabad beengedni, melyek kulturális-vallási és etnikai szempontból is európainak tekinthetők.