Sem a maláj gépet, sem a roncsokat nem találják - frissül

Fotó: Europress/AFP/Chaideer Mahyuddin / Europress/AFP/Chaideer Mahyuddin

-

Az eltűnt utasszállítóhoz kapcsolható két tárgyat vettek észre műholdfelvételeken az Indiai-óceán déli részén - jelentette be az ausztrál miniszterelnök hazája parlamentjében. Az óceánon folyó kutatások azonban egyelőre nem vezettek eredményre.


Nem találják nyomát az Indiai-óceánon annak a tárgynak, ami feltételezések szerint az eltűnt maláj gép egy darabja lehet - adta hírül a CNN. Ausztrál, új-zélandi és amerikai repülők, valamint egy norvég kereskedelmi hajó pénteken folytatja a roncs utáni kutatást. A hatóságok továbbra is arra figyelmeztetnek, egyáltalán nem biztos, hogy az óceánon vasárnap, egy műhold által lefilmezett 24 méteres roncsdarab a március 8-án eltűnt maláj utasszállítóhoz tartozik.


Előzőleg az ausztrál miniszterelnök, Tony Abbott hangsúlyozta: bár műholdképen látták a tárgyakat, de még így is nagyon nehéz lesz őket megtalálni, és az sem biztos, hogy az eltűnt maláj gép darabjai. Az ausztrál tengerészeti hatóság (AMSA) - amely észrevette a két tárgyat - vezetője bár nem részletezte, hogy pontosan mit láttak, de annyit közölt: a nagyobbik tárgy körülbelül 24 méter nagyságú. Szavai szerint a tárgyakat Perth városától 2,500 kilométerre délnyugatra észlelték.


A két tárgy vélt helye és a tervezett kutatás helyszíne